Log in

Πρόγραμμα τριήμερης εκδρομής της Α και Β τάξης στην Καλαμάτα (7-8-9 Μαΐου)

1η Ημέρα: 07/05 (Σάββατο) Συγκέντρωση στο σχολείο νωρίς το πρωί, επιβίβαση στο λεωφορείο με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση. Έπειτα κατευθυνόμαστε στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας για ξενάγηση. Μέτα την περιήγηση μας συνεχίζουμε για Καλαμάτα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος το βράδυ δείπνο.  Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 08/05 (Κυριακή): Μετά το πρόγευμα κατευθυνόμαστε στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνη, η οποία θεωρείται από τις καλύτερα σωζόμενες πόλεις της Αρχαίας Ελλάδας. Καθώς θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας στην αρχαία πόλη θαυμάζουμε το αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης, ένα από τα μεγαλύτερα στην αρχαιότητα, θα συνεχίσουμε την περιήγηση μας στην αρχαία Αγορά και το Ασκληπιό. Στην συνέχεια επιστροφή στην Καλαμάτα και επίσκεψη στο αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας, στον ιερό ναό της Υπαπαντής και περιήγηση στο ιστορικό κέντρο. Γεύμα στην πόλη. Το βράδυ δείπνο.  Διανυκτέρευση.Υπαπαντής και περιήγηση στο ιστορικό κέντρο. Γεύμα στην πόλη. Απογευματινός περίπατος στην πόλη.

3η ημέρα: 09/5 (Δευτέρα): Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση.  Επίσκεψη στην Καστροπολιτεία του Μυστρά και περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο στην συνέχεια γεύμα στην Σπάρτη.  Αναχώρηση  για Σαλαμίνα το απόγευμα με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση. Άφιξη στην Σαλαμίνα και στο χώρο του σχολείο.

Updated: May 6, 2022 — 9:51 pm
1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ © 2020 , Υπεύθυνος Δημιουργίας Ιστοσελίδας Νάννος Νικόλαος ΠΕ86
Χειριστές Ιστοσελίδας: Μιχαλάκη Μαγδαληνή ΠΕ02, Φασιλής Παναγιώτης ΠΕ03