Log in

Month: July 2023

Υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις 

https://www.minedu.gov.gr/news/55991-20-07-23-ypopsifioi-me-sovares-pathiseis

20-07-23 Υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις 

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι, οι υποψήφιοι με την κατηγορία των σοβαρών παθήσεων μπορούν να πληροφορούνται την έγκριση ή απόρριψη του μηχανογραφικού τους  δελτίου και των επισυναπτόμενων δικαιολογητικών, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής https://exams-severeillness.it.minedu.gov.gr ή μέσω αντίστοιχου συνδέσμου στην κεντρική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, από σήμερα Πέμπτη 20/7/2023  μέχρι και  τη Παρασκευή 21/7/2023 .
Για την εισαγωγή τους στην ανωτέρω ηλεκτρονική εφαρμογή οι υποψήφιοι θα χρησιμοποιήσουν τα ίδια e-mail (αναγράφεται στο Μηχανογραφικό Δελτίο) και password  με εκείνα της υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου σοβαρών παθήσεων(5%).
Οι υποψήφιοι των οποίων το μηχανογραφικό δελτίο έγινε δεκτό, οφείλουν να ελέγξουν την ορθότητα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο, Όνομα, Όνομα πατρός, Όνομα μητρός, Έτος γέννησης ΑΔΤ) και του βαθμού απολυτηρίου, που έχουν καταχωρισθεί στο Μηχανογραφικό τους Δελτίο.
Στους υποψηφίους  δεν έχουν στην κατοχή τους το password ή  που δεν θυμούνται το password που χρησιμοποίησαν για την υποβολή του Μηχανογραφικού τους Δελτίου, θα παρέχεται η δυνατότητα υπενθύμισης του κωδικού  μέσω της ίδιας ηλεκτρονικής εφαρμογής.
Τονίζεται ότι, όπου στην ηλεκτρονική εφαρμογή ζητείται συμπλήρωση email, πρέπει να χρησιμοποιηθεί το email που αναγράφεται το Μηχανογραφικό Δελτίο.

Γνωριμία με τo Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ

Συμπληρώνεις το μηχανογραφικό σου;
Δες τι έχουν να πουν φοιτητές/ριες και απόφοιτες/οι για το Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ! @DITUoA/shorts

   – Γιατί να επιλέξω το Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ;

   – Με τι μπορώ να ασχοληθώ στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ;

   – Πώς είναι η ζωή στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ;

   – Συμβουλές για επιτυχημένες σπουδές στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ.

   – Τι μπορώ να κάνω μετά τις σπουδές μου στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ;

https://www.youtube.com/@DITUoA/shorts *

Μάθε περισσότερα για τις σπουδές στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών  του ΕΚΠΑ.

Γιατί να επιλέξω το Τμήμα ΗΜΜΥ (ΠΑ.ΠΕΛ.) για τις σπουδές μου;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μια εποχή η οποία χαρακτηρίζεται από ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις και που κυριαρχούν οι προκλήσεις αντιμετώπισης νέων αναγκών για αυτοματοποίηση διαδικασιών, για ψηφιακό μετασχηματισμό, για άμεση ανταπόκριση σε μηνύματα που διαχέονται με εντυπωσιακή ταχύτητα μέσω δικτύων και συσκευών, η κατάρτιση και έρευνα στα αντικείμενα του ηλεκτρολόγου μηχανικού και μηχανικού υπολογιστών τοποθετείται υψηλά στη λίστα των ειδικοτήτων του μέλλοντος, συγκεντρώνοντας προτιμήσεις σαν επιλογή σπουδών από μεγάλο αριθμό υποψήφιων φοιτητών.
Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (ΠΑ.ΠΕΛ.), έχοντας εδραιώσει τη θέση του στον εκπαιδευτικό χάρτη της Ελλάδας μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του στην Πάτρα, αποτελεί μία επιλογή φοίτησης που ανοίγει σημαντικές προοπτικές μελλοντικής απασχόλησης σε εύρος σχετικών αντικειμένων, προσφέροντας ταυτόχρονα επιπλέον ευκαιρίες κατάρτισης και απόκτησης εις βάθος εμπειρίας, χάρη σε ένα άρτιο, σύγχρονο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της αγοράς, πρόγραμμα σπουδών, χάρη στη σύνδεσή του με το οικοσύστημα καινοτομίας και τεχνολογίας, στη συνεργασία με κολοσσούς τεχνολογίας και σε δράσεις εξωστρέφειας που διοργανώνει τακτικά.
Αναλυτικότερα, σε επίπεδο προπτυχιακών σπουδών, το Τμήμα ΗΜΜΥ καλύπτει ένα μεγάλο εύρος αντικειμένων που άπτονται των ειδικοτήτων του ηλεκτρολόγου μηχανικού και μηχανικού υπολογιστών, από τα ενεργειακά συστήματα, τις τηλεπικοινωνίες, τα δίκτυα, την ηλεκτρονική, τα υπολογιστικά συστήματα μέχρι και την πληροφορική, ενώ το υψηλό επίπεδο του διδακτικού προσωπικού και το πλήθος των άρτια εξοπλισμένων εργαστηρίων όπου επιτελείται το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο, ανταποκρίνεται σε διεθνείς προδιαγραφές ποιότητας. Στα δυνατά χαρτιά του Τμήματος υπολογίζεται το ότι, κατόπιν πενταετούς φοίτησης, απονέμει ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (Integrated Master) επιπέδου 7 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.
Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας και προκειμένου να βοηθηθούν οι φοιτητές για την κάλυψη πιθανών αδυναμιών και γνωσιακών κενών, ώστε να ανταποκριθούν επιτυχώς στις απαιτήσεις των μαθημάτων, προσφέρεται πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας σε επιλεγμένα μαθήματα. Οι ευκαιρίες συνεπικουρίας στην ενίσχυση του γνωσιακού επιπέδου των προπτυχιακών φοιτητών επεκτείνονται τόσο στη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών «Τεχνολογίες και Υπηρεσίες Ευφυών Συστημάτων Πληροφορικής και Επικοινωνιών», όσο και στη λειτουργία 7 Ακαδημιών διεθνών προδιαγραφών στο Τμήμα, οι οποίες προσφέρουν στους φοιτητές δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα στον χώρο των σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ). Πρόκειται για ακαδημίες των εταιρειών Cisco, Huawei, Oracle, Microsoft, Google, Deloitte και Fortinet, με τις οποίες το Τμήμα διατηρεί άριστη συνεργασία.
Χάρη στη συνεργασία με τις εταιρείες αυτές, αλλά και με εταιρείες, ακαδημαϊκά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα και φορείς του οικοσυστήματος τεχνολογίας και καινοτομίας σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, το Τμήμα ΗΜΜΥ διοργανώνει πλήθος δράσεων από τις οποίες οι φοιτητές ωφελούνται πολύπλευρα και αποκτούν εφόδια για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία. Ο λόγος για δράσεις όπως:
 

  • Η Ημέρα Ερευνητή Μηχανικού, μέσω της οποίας παρουσιάζεται το έργο των ερευνητικών εργαστηρίων του Τμήματος δίνοντας την ευκαιρία στους φοιτητές να γνωρίσουν όλες τις πτυχές της έρευνας με την οποία μπορούν να ασχοληθούν
  • Η Ημέρα Καριέρας, η οποία, μέσα από ένα στοχευμένο άνοιγμα στην αγορά και σε ομιλητές από τον εταιρικό και ακαδημαϊκό κλάδο, αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία διασύνδεσης των φοιτητών με την αγορά εργασίας και ενημέρωσης για τις δεξιότητες που απαιτούνται για την επαγγελματική τους πορεία
  • Η δράση «Η αγορά εργασίας συναντά το ΠΜΣ» και άλλα σεμινάρια και webinars, στο πλαίσιο των οποίων διοργανώνονται τακτικά διαλέξεις ομιλητών που παρουσιάζουν επιτυχημένα παραδείγματα εταιρειών τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας
  • Τα θερινά σχολεία τα οποία συγκεντρώνουν πλήθος φοιτητών και σκοπό έχουν τη γνωριμία και εξάσκησή τους σε τεχνολογίες αιχμής και σύγχρονα επιστημονικά πεδία

Η μέριμνα για τους φοιτητές δεν εξαντλείται σε εκπαιδευτικές δράσεις και στη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων στα οποία είναι πολύ ενεργό το Τμήμα, αλλά επεκτείνονται και σε ζητήματα διευκόλυνσης της φοιτητικής ζωής και καθημερινότητας, διασφαλίζοντας τη σίτιση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φοιτητών, καθώς επίσης την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των φοιτητών ΑμεΑ και την υποστήριξη σε ζητήματα φύλου και διακρίσεων.
Πέραν, όμως, των υπηρεσιών, των δράσεων και των εφοδίων που προσφέρει το Τμήμα στους φοιτητές του, αξιοσημείωτη είναι και η κινητροδότηση και ενεργός ενασχόληση των ίδιων των φοιτητών με αντικείμενα και δράσεις που προάγουν την πρακτική απόκτηση εμπειρίας και επέκταση των γνώσεών τους στο πεδίο σπουδών τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η ομάδα ρομποτικής, η οποία έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς και συγκεντρώνει πλήθος φοιτητών που ενδιαφέρονται για το αντικείμενο, καθώς επίσης το Φοιτητικό Παράρτημα της IEEE (Institute of Electrical & Electronics Engineers), το οποίο εκπροσωπεί το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην παγκόσμια αυτή τεχνική επαγγελματική ένωση και διοργανώνει, χάρη στην πρωτοβουλία των φοιτητών – μελών της, δράσεις και σεμινάρια σχετικά με τεχνολογίες αιχμής.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν μία συνοπτική μόνο αποτύπωση των στοιχείων που καθιστούν το Τμήμα ΗΜΜΥ ΠΑ.ΠΕΛ. στην Πάτρα μία έξυπνη επιλογή σπουδών και μελλοντικής καριέρας για κάθε υποψήφιο με ενδιαφέρον για την επιστήμη του ηλεκτρολόγου μηχανικού και μηχανικού υπολογιστών.
Περισσότερες πληροφορίες αξίζει να αναζητήσουν οι υποψήφιοι και υποψήφιες στην επίσημη ιστοσελίδα του Τμήματος www.ece.uop.gr/ , όπως επίσης στο σχετικό βίντεο: tinyurl.com/eceuopvideo. Αναλυτική παρουσίαση του Τμήματος, βρίσκεται εδώ tinyurl.com/eceuopvideo2.
Εκ μέρους του Τμήματος ΗΜΜΥ, ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους και όλες τους υποψήφιους και υποψήφιες κατά τη συμπλήρωση μηχανογραφικού και βρισκόμαστε στη διάθεσή τους για επικοινωνία με mail στο secretary.ece@uop.gr και τηλεφωνικά στα:  2610-369236, 2610-369237, 2610-369193 και 2610-369263.

Ανακοίνωση: Για την υποστήριξη της υποβολής του Μ.Δ., όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ανεξάρτητα από την προγραμματισμένη εφημερία) θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τετάρτη 12-7-2023 και την Δευτέρα 17-7-2023. Αυτές τις ημέρες, οι υποψήφιοι θα μπορούν να αποκτήσουν κωδικό ασφαλείας (αν δεν πρόλαβαν ή αν τον έχασαν) ή/και να αναιρέσουν το ήδη υποβληθέν/οριστικοποιημένο Μ.Δ., για να υποβάλουν αμέσως εκ νέου ένα άλλο Μ.Δ. ζητώντας οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή από το Λύκειό τους.

Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση  και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή στα Δ.Ι.Ε.Κ., έτους 2023.

07-07-23 Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση  και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή στα Δ.Ι.Ε.Κ., έτους 2023.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ. και Π.Μ.Δ) έτους 2023 ξεκινούν από την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 στις 13:00μ.μ. και λήγουν τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 στις 24:00μ.μ..

Οι υποψήφιοι, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password) που έχουν ήδη αποκτήσει ή που θα αποκτήσουν αυτές τις μέρες, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr και να επιλέγουν το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.

Α. Όσον αφορά στο Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι υποψήφιοι θα μπορούν να μελετήσουν και να επεξεργαστούν το Μ.Δ. και να κάνουν προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση Μηχανογραφικού) και στην συνέχεια  να  προχωρήσουν  στην τελική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου (Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου) το αργότερο έως και τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023  και ώρα 24:00μ.μ.. Κατά τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού, οι υποψήφιοι θα βλέπουν και θα μπορούν να επιλέξουν τα τμήματα εκείνα για τα οποία ο μέσος όρος των βαθμολογικών επιδόσεων τους είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την Ε.Β.Ε. κάθε τμήματος, συνυπολογιζόμενης, όπου απαιτείται, και της Ε.Β.Ε. του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών (αγωνίσματα για ΤΕΦΑΑ).

Μετά την υποβολή του Μ.Δ. για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οποιαδήποτε τροποποίηση από τους υποψηφίους είναι δυνατή, εντός της προκαθορισμένης ημερομηνίας υποβολής του Μ.Δ. και μόνο με τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

Όσοι υποψήφιοι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν password, μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους, είτε τις προγραμματισμένες ημέρες εφημερίας είτε τις δύο (2) επιπλέον ημέρες που θα λειτουργήσουν τα Λύκεια εντός Ιουλίου. Όσοι υποψήφιοι δεν θυμούνται το password που ήδη είχαν αποκτήσει στο σχολείο τους, μπορούν είτε να απευθύνονται στο Λύκειό τους τις προγραμματισμένες ημέρες εφημερίας ή τις δύο (2) επιπλέον ημέρες που θα λειτουργήσουν τα Λύκεια εντός Ιουλίου, είτε εναλλακτικά και εφόσον είχαν δηλώσει προσωπικό mail (κατά την απόκτηση του password), να ορίσουν νέο password μέσα από την εφαρμογή του Μ.Δ. με την επιλογή «Υπενθύμιση κωδικού ασφαλείας», χωρίς να μεταβούν στη σχολική μονάδα.

Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μπορούν να υποβάλουν:

– Όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2023, και εφόσον ήδη κατέχουν ή απέκτησαν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ).

– Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2021 ή 2022, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Συγκεκριμένα, για τους υποψηφίους του 10% έτους 2021 ισχύει η Ε.Β.Ε., όπως διαμορφώθηκε το 2021, ενώ για τους υποψηφίους του 10% έτους 2022 ισχύει η Ε.Β.Ε., όπως διαμορφώθηκε το 2022.

Οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) που αντιστοιχούν σε κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, βρίσκονται στην εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) στο μενού «Χρήσιμα Έγγραφα», προκειμένου οι υποψήφιοι οι οποίοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023 τόσο των ΓΕΛ όσο και των ΕΠΑΛ να ενημερωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ε.Β.Ε. προκύπτουν από τις μέσες επιδόσεις των υποψηφίων ανά Επιστημονικό Πεδίο/Τομέα σε συνδυασμό με τους συντελεστές που όρισαν οι ίδιες οι Σχολές/Τμήματα των Πανεπιστημίων. Δηλαδή μια Σχολή/Τμήμα μπορεί να έχει επιλέξει ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής το 80% ή το 120% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές. Όπως, επίσης, μπορεί να έχει επιλέξει και για το/τα εμπλεκόμενο/-α Ειδικό/-ά Μάθημα/-τα ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής Ειδικού Μαθήματος ή Ειδικών Μαθημάτων το 70% ή το 110%  της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές μεταξύ αυτού του διαστήματος.

Επισημαίνεται ότι μαζί με τις Ε.Β.Ε. εμφανίζονται και ο συντελεστής της κάθε Ε.Β.Ε., το Ειδικό Μάθημα ή πρακτική δοκιμασία – εφόσον απαιτείται για την εισαγωγή σε συγκεκριμένες Σχολές ή Τμήματα – και τέλος ο αντίστοιχος συντελεστής Ε.Β.Ε. Ειδικού Μαθήματος.

Β. Όσον αφορά στο Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή στα ΔΙΕΚ, οι υποψήφιοι στην ίδια αποκλειστική προθεσμία από την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 έως και τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 και ώρα 24:00μ.μ., με τον ίδιο προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), μπορούν να υποβάλουν το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για τα Δημόσια ΙΕΚ.

Όσοι υποψήφιοι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν ή δεν θυμούνται το password, θα πρέπει να απευθύνονται στο Λύκειό τους, είτε τις προγραμματισμένες ημέρες εφημερίας είτε στις δύο (2) επιπλέον ημέρες που θα λειτουργήσουν τα Λύκεια εντός Ιουλίου.

Εντός της ίδιας προθεσμίας, αν κάποιος υποψήφιος οριστικοποιήσει το παράλληλο μηχανογραφικό του και θελήσει να κάνει οποιαδήποτε τροποποίηση, τότε απλά μπορεί να κάνει Αναίρεση Οριστικοποίησης μέσα από την ίδια την εφαρμογή, χωρίς να προσέλθει στο σχολείο του. Όμως, θα πρέπει να το οριστικοποιήσει ξανά ΕΝΤΟΣ της ίδιας προθεσμίας.

Δικαιούχοι υποβολής του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ είναι:

– Οι υποψήφιοι που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση και συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ημερησίων ή εσπερινών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του 2023. Για την υποβολή του εν λόγω Π.Μ.Δ. θα χρησιμοποιήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που έχουν ήδη δημιουργήσει.

– Οι τελειόφοιτοι των ημερησίων ή εσπερινών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του τρέχοντος σχολικού έτους που δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του 2023. Η δημιουργία του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) από αυτούς τους υποψηφίους για υποβολή Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, έγινε ή γίνεται στο ΓΕΛ/ΕΠΑΛ που φοιτούσαν.

Γενικές Πληροφορίες

1. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το υποβληθέν οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

2. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των Μ.Δ. και Π.Μ.Δ. είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να προβεί στην οριστικοποίηση τους.

3. Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα μπορούν να απευθύνονται στα Λύκειά τους, τα οποία θα είναι ανοιχτά τις ημέρες με τις προγραμματισμένες εφημερίες κάθε Λυκείου και επιπλέον την Τετάρτη 12-7-2023 και τη Δευτέρα 17-7-2023.

4. Υπενθυμίζεται τέλος ότι οι υποψήφιοι που παραπέμπονται στις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις του Σεπτεμβρίου 2023, καταθέτουν Μηχανογραφικό Δελτίο με τις προτιμήσεις τους, μετά τις Επαναληπτικές Εξετάσεις, οπότε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ © 2020 , Υπεύθυνος Δημιουργίας Ιστοσελίδας Νάννος Νικόλαος ΠΕ86
Χειριστές Ιστοσελίδας: Μιχαλάκη Μαγδαληνή ΠΕ02, Φασιλής Παναγιώτης ΠΕ03