Log in

Πανελλήνιες 2021: Πότε ξεκινά η υποβολή των Μηχανογραφικών (cnn.gr)

Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν οι βαθμοί των δυο νέων Μουσικών μαθημάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων και θα αρχίσει η ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου.

Όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, δίνεται για πρώτη φορά φέτος, η δυνατότητα για υποβολή παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για τη φοίτηση σε δημόσιο Ι.Ε.Κ.

Συνεπώς, ένας/μια υποψήφιος μπορεί να υποβάλει παράλληλα μηχανογραφικό για είσοδο σε ΑΕΙ, βάσει της επίδοσής του/της στις Πανελλαδικές εξετάσεις και μηχανογραφικό για εγγραφή σε δημόσιο ΙΕΚ βάσει του απολυτηρίου του/της και επιπλέον κριτηρίων, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των ΙΕΚ.

Πώς διαμορφώνονται οι βάσεις

Μετά την ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων για τις βαθμολογίες των υποψηφίων εισαγωγής σε ΑΕΙ, αρχίζει να ξεκαθαρίζει η εικόνα για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, η κατώτερη ΕΒΕ διαμορφώνεται στο 8,27.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, η ΕΒΕ ανά επιστημονικό πεδίο διαμορφώνεται ως εξής:

Στις Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Σπουδές στο 8,94
τις Θετικές και Τεχνολογικές Σπουδές στο 9,58
τις Σπουδές Υγείας και Ζωής στο 9,70
των Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής στο 8,27.

Updated: July 18, 2021 — 11:33 am
1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ © 2020 , Υπεύθυνος Δημιουργίας Ιστοσελίδας Νάννος Νικόλαος ΠΕ86
Χειριστές Ιστοσελίδας: Μιχαλάκη Μαγδαληνή ΠΕ02, Φασιλής Παναγιώτης ΠΕ03